º Biografia

Quim Hereu és un pintor atípic. Una "rara avis" en el món de la pintura contemporània. Enginyer de formació, autodidacta en la pintura, ha defugit sempre les acadèmies i escoles d'art. Hereu creu que en la pintura, del defecte en naixerà la virtut. Només cal talent i ofici.
Des de ben aviat, va entendre que el món de l'art preestablert no l'ajudaria a anar en la direcció que ell pretenia. Ben al contrari, seria un obstacle. Hereu volia anar a les profunditats dels seus abismes per trobar el seu propi mon imaginari, sense regles, ni obligacions ni limitacions. L'art ha de ser lliure o no és. La llibertat és l'única cosa que no es pot perdre mai... i menys un artista.
El mecenatge irromp ben aviat al seu pas i el seu amic i filantrop instal·lat a Mèxic protegeix el seu treball, donant-li una llibertat absoluta. Mèxic, un país amb el qual Hereu té una estretíssima relació i a on viatja sovint.
Més tard, descobreix l'Estrambotisme, que en aquell moment era poc més que una paraula o un desig. I després de rebre'l en herència artística, se'l fa seu i impulsa el seu propi Estrambotisme començant a pintar la Trilogia. Les tres pintures més grans que mai hagi pintat, probablement de les més grans del món.
Més tard, treballant de ple en aquestes obres colossals en el seu estudi, coneix una persona que de nou irromprà en el seu camí en forma de mecenes i amic. El projecte de la Fortalesa, s'estava duent a terme a gran velocitat, amb tots els mitjans i a escassos quilòmetres del seu taller. La bonhomia, la transparència i l'afinitat de pensament i personalitats entre la gent del museu i Hereu van fer la resta.
Amb la incorporació del projecte STRAM al del complex cultural de la Fortalesa, neix l'Espai Quim Hereu, formant part així del DOR Museum, que és el "paraigües" que ho engloba tot.

"Tornaré al lloc on vaig néixer,
dibuixos en un paper
allà on tot era tendresa,
silenci, llum, pau"