º Trilogia

Sala de la Trilogia

Aquestes tres pintures defineixen el manifest visual d'aquest nou corrent i es complementen amb el manifest escrit que forma part del llibre "Quim Hereu - l'Estrambotisme".
És també el seu estudi, el "sanctus sanctorum" on té lloc el procés creatiu, potser la més íntima de les etapes a les quals fa front un artista. Aquí treballa en els esbossos, dibuixos i apunts de color de les pintures que després ompliran les parets, permetent que el visitant pugui conèixer aquest procés creatiu.
Les tres obres representen 3 conceptes: El Temps, El Poder i la Llibertat i tenen l'origen en un llibre de pintures que van impactar profundament a Quim Hereu quan tot just tenia 10 anys. Un impacte brutal, massa fort per la ment immadura i sensible d'un nen que probablement patia la síndrome de Stendhal. Amb els seus ulls de nen, Hereu mirava durant hores les imatges d'aquell llibre que la seva àvia, mestre d'escola, havia portat a casa i se les imaginava pintades per Déus més que no pas per homes mortals.
Havien de ser especialment grans. Tant, que potser serien de les més desmesurades d'entre totes les mai pintades. Així seria perquè volia que la seva mida colossal fos la primera de les aportacions a la comprensió de l'Estrambotisme.
L'Estrambotisme diu que els objectes perden les funcions que els hi són pròpies.

Aleshores, que millor per presentar aquest corrent al món que unes pintures on les mides estiguessin fora de tota mesura lògica?
Un espai grandiós per enquibir-hi tot el seu món. Serien el manifest visual de tota la seva obra, anterior i futura i també la del nou corrent.
Un espai formidable, gegantí per comprendre el seny i la rauxa. Perquè cadascú pugui entendre la seva pròpia consciència i evidentment la d'Hereu i l'Estrambotisme.

Per aprehendre una fracció minúscula de l'art.

La Sala Estrambòtica